Opening vispassage Noorder IJplas

Uitleg Bram van Wijk - foto: Sportvisserij Midwest NederlandOp 21 september jongstleden is de vispassage Noorder IJplas geopend, die de Noorder IJplas verbindt met het Noordzeekanaal. Visserij Service Nederland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze feestelijke opening. Voorafgaand aan de officiële handeling werden in de Zuidplas door middel van zegenvisserij diverse vissoorten gevangen, die daarna ten toon zijn gesteld in aquaria.

 

Vrijlaten vissen - foto: Sportvisserij Midwest NederlandBram van Wijk heeft een toelichting gegeven op de vissoorten die in de aquaria te zien waren. De grote diversiteit van zowel zoetwatervissen als zoutwatervissen toont aan dat de vispassage in potentie door vele vissoorten gebruikt kan gaan worden. Daarna namen de bestuurders Nancy Scheijven van Rijkswaterstaat en Wiegert Dulfer van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht plaats in de boot van Visserij Service Nederland om symbolisch enkele vissen voor de passage vrij te laten.

KLIK HIER voor een uitgebreider artikel over de opening van de vispassage op de website van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Al 1561 keer gelezen.

Geplaatst in Overig, Vismigratie