Voorafgaand aan werkzaamheden zoals het baggeren of dempen van watergangen is het noodzakelijk om vast te stellen of er op de betreffende locatie beschermde vissoorten voorkomen. Ons bedrijf kan daarom een zogenaamde natuurtoets of QuickScan uitvoeren, waarbij wordt vastgesteld of er beschermde vissoorten aanwezig zijn en zo ja, op welke locaties. Omdat we beschikken over langlopende ontheffingen voor visstandonderzoeken, inclusief onderzoek naar beschermde vissoorten kunnen we dergelijke onderzoeken op zeer korte termijn uitvoeren. De gegevens van het veldwerk kunnen zo nodig worden gecombineerd met gegevens uit diverse databanken, waarna een projectgericht advies wordt gegeven met betrekking tot (de noodzaak van) mitigerende maatregelende in het kader van de Flora- en Faunawet. Als naast vissen ook moet worden gekeken naar andere dier- en plantensoorten werken wij samen met diverse adviesbureaus die over de relevante kennis beschikken.
De Flora- en Faunawetonderzoeken voeren wij op een gestandaardiseerde manier uit volgens de richtlijnen uit ons Werkprotocol visbemonsteringen FF-wet. In de meeste gevallen worden de onderzoeken uitgevoerd door middel van elektrovisserij. In specifieke gevallen worden ook vistuigen als de broedzegen en boomkor ingezet.
Naast het uitvoeren van de natuurtoets kunnen we u ook ondersteunen bij de aanvraag van een ontheffing voor de Flora- en Faunawet. Voor deze ontheffing moet er vooraf een plan van aanpak worden opgesteld. Wij stellen dit plan van aanpak voor u op en vragen de ontheffing aan. Ook de uitvoering van mitigerende maatregelen als het overplaatsen van vis nemen wij zo nodig voor onze rekening. Bij ons bent u op de juiste plaats voor een deskundige en een praktijkgerichte begeleiding voor de meest uiteenlopende projecten.
KLIK HIER voor nieuwsberichten met betrekking tot de Flora- en Faunawet.