Visserij Service Nederland in het nieuws (video’s)

In de afgelopen dagen is op twee regionale televisiezenders aandacht besteed aan het werk van Visserij Service Nederland.

Omroep Gelderland – Ik wil alleen maar zwemmen

Op woensdag 12 februari is door Omroep Gelderland de documentaire ‘Ik wil alleen maar zwemmen’ uitgezonden. In de documentaire is onder andere te zien hoe Bram van Wijk een onderzoek uitvoert naar aanbod en migratie van vis bij het Beuningengemaal tussen de Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit onderzoek vindt plaats om een afweging te kunnen maken tussen  nut en noodzaak van een vismigratievoorziening op deze locatie.

KLIK HIER voor de uitzending. Vanaf  8:40 komen de werkzaamheden van Visserij Service Nederland in beeld.Ik wil alleen maar zwemmen Visserij Service Nederland

Omrop Fryslan – Visuitzet Dekema State

Op donderdag 13 februari heeft Omrop Fryslan opnames gemaakt bij visuitzet in de gracht van de Dekema State. Uit een onderzoek dat Visserij Service Nederland heeft uitgevoerd, bleek dat er enkele jaren na een vissterfte nog steeds vrijwel geen vissen aanwezig waren. Daarom werd geadviseerd om verschillende vissoorten uit te zetten, waarna de visstand zichzelf verder kan ontwikkelen. In het nieuwsbericht komt Jan-Willem Kroon aan het woord.

KLIK HIER voor het nieuwsitem over de visuitzet.

Al 1393 keer gelezen.

Geplaatst in Advies en begeleiding, Overig, Vismigratie