Onderzoek visveiligheid Vision-pomp

In de afgelopen weken heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de visveiligheid van het nieuwe pomptype Vision van Bosman Watermanagement.

De Vision is getest bij diverse toerentallen, capaciteiten en opvoerhoogten. Uit deze testen is gebleken dat dit nieuwe pomptype zeer visvriendelijk is.

Voor het uitvoeren van de test is een vergunning voor dierproeven aangevraagd door ATKB in samenwerking met TU Eindhoven en Visserij ServiceNederland, die tevens gezamenlijk de onderzoeken hebben uitgevoerd. De benodigde vissen (blankvoorn, ruisvoorn, baars en paling) zijn aangeleverd door Visserij Service Nederland. Ook hebben we alle benodigde praktische assistentie verleend bij de uitvoering van het onderzoek.

Momenteel wordt er gewerkt aan het eindrapport, dat binnenkort gepubliceerd zal worden. In dit rapport zal de gehanteerde onderzoeksmethode ook worden beschreven. Bosman watermanagement is blij met de goede testresultaten van de Vision, waarmee er een aantoonbaar visvriendelijke betonnen slakkenhuis pomp aan het leveringsprogramma is toegevoegd.

Al 1616 keer gelezen.

Geplaatst in Vismigratie