Uitzet zeelt Veluwerandmeren

Visserij Service Nederland heeft op 18 juli voor de tweede keer zeelten uitgezet in het Veluwemeer. De uitzetting vond plaats in opdracht van Sportvisserij MidWest Nederland. Met deze uitzetting wil Sportvisserij Midwest Nederland in samenwerking met Sportvisserij Nederland en de Visstandbeheercommissie Randmeren, onderzoeken in hoeverre het uitzetten van zeelt kan bijdragen aan het verbeteren van de sportvisserijmogelijkheden in de Veluwerandmeren.

De uitgezette vissen zijn door medewerkers van Sportvisserij Nederland en VisAdvies gemerkt met een zogenaamde floytag. Dit is een felgroen sprietje nabij de rugvin met daarop een uniek identificatienummer. Dit maakt het mogelijk om de vissen in de komende jaren individueel te volgen, waardoor informatie wordt verkregen over groei, verspreiding en vangbaarheid.

 

In 2012 zal in totaal 750 kilo zeelt worden uitgezet. Op dit moment is hiervan 600 kilo (ruim 500 exemplaren) geleverd.

De eerste uitzetting heeft plaatsgevonden op 14 juni. Op de website van Sportvisserij MidWest is een bericht geplaatst met informatie over hoe sportvissers een gevangen zeelt kunnen melden. Dit bericht is HIER te lezen.

 

Al 1797 keer gelezen.

Geplaatst in Sportvisserij