Afvissing ten behoeve van werkzaamheden

Visserij Service Nederland heeft een afvissing uitgevoerd vanwege werkzaamheden aan een visvijver. Een deel van de vijver wordt gedempt en de oevers worden opnieuw ingericht. Voorafgaand aan de werkzaamheden is door middel van zegen- en elektrovisserij zoveel mogelijk vis gevangen en overgeplaatst naar een aangrenzend water. Hierbij zijn enkele honderden kilo’s vis gevangen, waaronder diverse grote snoeken, karpers en brasems.

Na de afvissing is het waterpeil in de vijver verlaagd en wordt een damwand aangebracht tussen het te dempen deel en het gedeelte van de vijver dat blijft bestaan. Voordat het dempen begint zal het water nogmaals worden afgevist om er zeker van te zijn dat vrijwel alle vis is verwijderd.

Na afronding van de werkzaamheden zal de overgeplaatste vis weer worden teruggeplaatst in de vijver.

 

Voor het afvissen van wateren ten behoeve van bijvoorbeeld dempings- of baggerwerkzaamheden bent u bij Visserij Service Nederland aan het juiste adres. We werken volgens een standaard werkprotocol en voeren de afvissing op een professionele manier uit. Wij beschikken over de juiste ontheffingen voor het afvissen en verplaatsen van vis en we beschikken ook over de mogelijkheid om indien nodig de vis tijdelijk op te slaan.

 

Al 1768 keer gelezen.

Geplaatst in Afvissing